Mountain-biken

» Geplaatst op mei 12, 2013 | 0 reacties

Mountain-biken

Nu ik niet meer in een zwaar trainingsschema zit voor een hardloopwedstrijd loop ik “gewoon” lekker 3 keer per week een km of 10 hard. Heerlijk om de dag mee te beginnen en geen druk meer, maar gewoon genieten en in conditie blijven.
Soms sla ik weleens een keertje over, maar over het algemeen niet of vervang ik de looptraining voor een ritje op de mountainbike samen met Ger en onze buurman.

We fietsen met zijn 3-en al zeker vanaf 2005. Het achterland van Benidorm is prachtig, even uit de drukte… We fietsen verschillende routes, soms via de kust van Albir en Altea steken we over de bergen in, maar we crossen ook weleens direct in Benidorm het bos in. Dat is echt mountain-biken, zwaar, klimmen en klauteren.

Een tijdje geleden kwamen ieder jaar wat vrienden van onze buurman uit Limburg over om een aantal dagen hier te fietsen. Wij gingen ook regelmatig mee om er met deze (sommige zeer ervaren) mannen op uit te trekken. We hebben veel lol gehad, maar ook afgezien. Ik, als enige dame, heb dan natuurlijk wel geluk, dat ik in de bergen, waar we de fietsen op onze nek moesten nemen, mijn eigen fiets niet hoef te dragen. Ook bij de hele steile bergen waar echt de verzuring in de benen komt, kreeg ik af en toe een duwtje in de rug. Voor de rest kon ik aardig mee en is er 1 rit doordat ik die zo goed had gereden, gedoopt tot onze “Koninginne-rit” We hebben veel gezien, slangen en andere enge beestjes onderweg, daar ben ik niet echt een held in. Ook zijn we de weg weleens een beetje kwijt geraakt en moesten we aan het eind nog zo’n hoge berg op fietsen om weer richting Benidorm te komen, dat ik letterlijk huilend omhoog ben gefietst. Achteraf ben ik natuurlijk weer trots dat we het toch weer gered hebben en de beloning voor jezelf is natuurlijk met elkaar lekker op het terras afkoelen met een heerlijk drankje. Inmiddels weet ik natuurlijk als geen ander wat het is om af te zien, want een marathon lopen is ook een aardig mentaal en lichamelijk gevecht met jezelf, daar word je uiteindelijk alleen maar sterker van.

We hebben sinds kort het mountain-biken weer lekker opgepakt en het is een leuke afwisseling op hardlopen. Ook leuk om weer eens samen te sporten. Fietsen doen we in de middag-uren, dus even kijken hoe lang we het nog volhouden, want tegen de zomer is het echt te heet om de bergen in te gaan. Dan zullen we het weer gaan afwisselen met strandwandelingen met af en toe een verfrissende duik in zee, ook niet verkeerd…

Onderweg nemen we meestal ruim de tijd voor foto-momentjes, enkele van deze foto’s kun je bekijken in onze Photogallery

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>