M-Day – Marathon Rotterdam 14 april 2013

» Geplaatst op apr 17, 2013 | 3 reacties

M-Day – Marathon Rotterdam 14 april 2013

Zondag 14 april 2013 was het dan zover, M-Day!
De 33ste editie van de Marathon in Rotterdam.

Eindelijk ging het gebeuren, na al die maanden van hard trainen stond ik dan op de Coolsingel in het startvak tussen nog 10.000 andere enthousiaste lopers te wachten op het startschot. Maar voor het kanon in werking werd gesteld zong Lee Towers ons allen, vanaf een hoogwerker, het op zijn onnavolgbare wijze “You’ll Never Walk Alone” toe! Kippenvel moment…

Na een week rust en spanning die ik opgebouwd had, zat ik vol adrenaline en energie, dus ik kon niet wachten om lekker door mijn eigen stad te gaan rennen. Na het startschot gingen we over de Coolsingel op weg naar de prachtige Erasmusbrug en Rotterdam Zuid. Ik liep lekker en op mijn gevoel. Geen horloge of hartslagmeter, gewoon luisteren naar mijn lichaam, op die manier heb ik ook al die tijd getraind. Uitlopen was mijn doel.

Zoals iedereen die voor een marathon heeft getraind en zich goed heeft voorbereid wist ik als geen ander dat je vooral niet te snel van start moet gaan. Lekker rustig lopen, na de 30km begint het gevecht pas. Zo gezegd zo gedaan, dacht ik. Maar omdat ik totaal niet met tijd bezig was liep ik op mijn gemakkie 10 km per uur en dat zo tot de halve marathon ongeveer. Toen we weer richting de stad gingen en over de Erasmusbrug terugliepen begon ik het bij 28 km al wel redelijk zwaar te krijgen. Het werd ook warmer en er kwam een aardige wind opzetten. De luchtvochtigheid was in de ochtend erg hoog, waardoor veel lopers hun warmte moeilijk kwijt konden, zeker degenen die minder goed getraind zijn, hadden het zwaar. Ik heb veel mensen met kramp en aardig wat uitvallers gezien. Mijn voordeel was denk ik wel dat ik de laatste maand in Spanje getraind had, dus een beetje aan de temperatuur gewend was.

Op Zuid heb ik heel veel bekenden gezien die langs de kant stonden aan te moedigen, waaronder mijn ouders uiteraard. Dat doet je echt goed kan ik je vertellen. Het publiek in Rotterdam is fantastisch, ook de mensen die gewoon staan te kijken. je naam staat op je startnummer en je wordt aangemoedigd door wildvreemde mensen, fantastisch!! Vooral op de Boezemstraat bij Autocentrum Noord, daar stond mijn grootste groep fans met Lichtreclame met mijn naam en startnummer erop, zelfs Spandoeken met foto’s van mij, geweldig haha…
Onderweg op de route stonden in totaal 28 muziekbands en D.J.s de sfeer zat er goed in en bezorgde me regelmatig kippenvel. Genieten, dat is wat ik mezelf ook voorgenomen had en dat heb ik gedaan.

Maar na de 30 km, dan begint het. Ik kreeg het zwaar, net als vele lopers om mij heen. Ik zag met regelmaat de kramp er bij verschillende lopers inschieten, veel mensen gingen wandelen, strompelen en stapten er zelfs uit. Dat is rot om te zien, zeker als je het zelf ook best zwaar hebt. Ik ben op zoek gegaan naar iemand die een beetje mijn tempo liep, dat is fijn. Je kunt je dan aansluiten en elkaar een beetje moed inpraten en afleiding geven onderweg, zodat de laatste 10 km wat minder zwaar verlopen. De eerste waar ik mee liep stapte zelf uit op 33 km en de tweede loper waar ik veel aan heb gehad kreeg bij 40 km kramp en is gaan wandelen tot de finish. Ik ben doorgelopen, heb geen minuut gewandeld. Dat had ik me voorgenomen en het is me gelukt. Ik heb onderweg netjes, zoals getraind, mijn gelletjes op en geen drank -en sponspost overgeslagen, dus goed voor mezelf gezorgd.

Dan komt het moment dat je de laatste bocht krijgt en de Coolsingel weer opdraait, daar heb ik al die tijd van gedroomd en dan loop je daar…… FANTASTISCH!! Al die mensen, die staan er voor jou, zo voelt het, als een warm bad. Ik ben daar zelfs nog, zover ik kon, nog iets gaan versnellen. De laatste 400 meter mijn armen in de lucht en zo de finish door op 4:36 uur

Het was een geweldige ervaring, magisch gewoon. En nu…..nagenieten, rusten en weer lekker gaan lopen natuurlijk, want dat blijf ik zeker doen.

Oh ja, en zeker niet onbelangrijk om te vermelden. De Afterparty in Café Melief Bender was ook super!! Daar heb ik een check uitereikt gekregen door mijn sponsors; Café Melief Bender, Autocentrum Noord, H.G. Heezen en Klaver Beheer B.V. €1.680,- voor de, door mijzelf uitgekozen Stichting Stop A.L.S. Nu

Een kleine greep uit de foto’s van die dag vind je in het fotoalbum

3 reacties

 1. Kippenvel bij het lezen!
  Jij moet gaan schrijven meis, gaat jou zo goed af.
  Leest lekker makkelijk!
  Ben trots op je! Je hebt er hard voor getraind en dan ook nog voor een goed doel lopen, helemaal top!!!!

  Nu genieten lieverd!
  Liefs X leonie

 2. Hoi Inge leuk om te lezen! Ben best wel trots nadat je in 2011 in frankrijk vertelde ”ik ben blij als ik 5 misschien 10 km kan lopen”. Het virus is hard aangekomen met dit resultaat. Geniet van nog meer nadat je goed hersteld bent!
  Groeten KArin W.

 3. Goed geschreven inge zag t helemaal voor me top!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>